Reservatie platform activeren

RestOcheck -

Klik op uw e-mail adres rechts bovenaan en ga naar "Instellingen"

Instellingen/ Facturatie

• Ga naar Restaurant Instellingen
  • Ga naar het tabblad Facturatie
  • Als je huidig abonnement Gratis is, verander het dan naar Basis (enkel reservatie agenda) of Pro (Reservatie agenda + Feedback platform)

BELANGRIJK: Verifieer dat er een correct BTW nummer is ingevoerd

Instellingen/ Algemeen

• In de instellingen, ga naar het tabblad Algemeen
  • Vul bij Publieke informatie uw e-mail adres en telefoonnummer in dat u aan de gebruikers wilt tonen voor groep reservaties
  • Vul bij Openingsuren de juiste openingsuren in

BELANGRIJK: De klant kan alleen reserveren in tijdsbestekken van 30 min. Als u open bent van 12:00 tot 14:29 kan de klant nog wel reserveren om 14:00, maar niet meer om 14:30.

TIP: als u bepaalde dagen van de week langer open bent dan andere dagen, (bvb op zaterdag tot 22u en op vrijdag tot 21u) neem dan het laatste tijdstip (in dit vb 22u). U kan altijd in de capaciteits instellingen nog verfijnen

• Sla wijzigingen op

Instellingen/ Reservatie

Ga naar Capaciteit (klik op Beheer)

• Vul hier de maximale grote van een Online Reservatie in. Als u bijvoorbeeld het nummer 6 invult, wordt de klant gevraagd u per e-mail of telefoon te contacteren bij reservaties van 7 of meer mensen
  • Vul het aantal weken in dat u uw klanten toestaat in de toekomst te reserveren

Nu is het tijd om ons systeem te vertellen hoeveel beschikbare plaatsen u heeft. Het is belangrijk om te weten dat RestOcheck werkt met 2 verschillende capaciteiten: Shift Capaciteit en Tijdsbestek Capaciteit

De Shift Capaciteit is het totaal aantal klanten dat u kunt ontvangen in 1 shift. In ons voorbeeld is de shift capaciteit ingesteld op 30.

De Tijdsbestek Capaciteit is het aantal klanten dat u kunt ontvangen per tijdsbestek. Met de tijdsbestek capaciteit kunt u uw klanten zo sturen dat ze niet allemaal tegelijk toekomen. Als u compleet flexibel bent dan zijn de tijdsbestek capaciteiten gelijk aan de shift capaciteit. Dit betekend dat al uw klanten op hetzelfde tijdstip binnen kunnen komen.

In ons voorbeeld is de shift capaciteit ingesteld op 30, en de tijdsbestek capaciteiten op 10. Stelt u zich voor dat de reserveringen voor een dinner shift er zo uit zien

Stelt u zich nu voor dat een klant een reservering wil maken voor 5 personen op dezelfde avond

Hij zal dit scherm te zien krijgen

Omdat de tijdsbestekken 19:00 en 19:30 al 6 klanten hebben, het toevoegen van 5 zou het maximum tijdbestek capaciteit van 10 overschrijden. Daarom zijn de tijdbestekken niet beschikbaar.

Zodra de Shift capaciteit bereikt is worden alle tijden grijs.

Zo gaat u nu verder:

• Vul de Tijdsbestek Capaciteiten in voor alle periodes dat u open bent
  • Als u niet wilt dat al uw klanten tegelijk kunnen verschijnen verandert u "Volledig Flexibel" in "Aangepast"
  • Vul de Tijdsbestek Capaciteit in
  • Bevestig de wijzigingen
  • Klik opnieuw op Reservatie in het menu om terug naar de instellingen te gaan

Reservatie Instellingen/Tafels

Ons tafel plan werkt met het groeperen van uw tafels in verschillende categorieën.

BELANGRIJK!! Wijs een verschillende Tafel aan voor elke verschillende FYSIEKE tafel in uw Restaurant. Als u momenteel bijvoorbeeld een Tafel 10 heeft voor 4 personen, maar in werkelijkheid zijn dit 2 tafels voor 2 personen, zorg ervoor dat u 2 verschillende tafels toevoegt in de instellingen (bijvoorbeeld 10a en 10b).

• Bij Reservatie Instellingen, ga naar Tafels en klik op Beheer
  • Maak uw eerste Categorie aan, en klik op "Voeg categorie toe".
  • Klik op de PLUS knop voor elke extra tafel die u wilt toevoegen in deze categorie
  • Voeg alle tafels toe voor deze categorie
  • Sla de wijzingen op
  • Maak een nieuwe categorie aan
  • ...
  • Klik opnieuw op Reservatie in het menu om terug naar de instellingen te gaan

Reservatie Instellingen/Promoties en opmerkingen (niet verplicht)

Als u één of meerdere promoties in de verf wil zetten dan u deze hier toevoegen

Promoties zijn zichtbaar bovenaan het online reservatie formulier (als er geen promoties zijn dan wordt dit weggelaten)

BELANGRIJK: gebruik de opmerkingen om goed te communiceren met de gast. Een klassiek vb is

"in de mate van het mogelijke houden we rekening met uw speciefieke wensen"

maar het kan ook specifiekere inhoud bevatten. bvb

"ZONDAGMIDDAG 6/12 serveren wij uitsluitend de SUPERLUNCH aan €11. Graag willen wij u vragen om uw aankomsttijd zo goed mogelijk te respecteren zodat wij u in de beste omstandigheden kunnen ontvangen"

Wanneer alle instellingen en contact informatie zijn bijgewerkt, kan u de reservatie agenda activeren.

• Klik opnieuw op Reservatie in het menu om terug naar de instellingen te gaan

• Activeer Status online reservatie formulier