Beheer shift en gedetailleerde capaciteit met het Weekplanning overzicht

RestOcheck -

In het Weekplanning overzicht kunt u de capaciteit van zowel gehele shifts als per half uur wijzigen. U kunt dit overzicht ook gebruiken om uw personeel in te plannen en een voorspelling te doen voor uw leveranciers.

In dit voorbeeld staat er bij de dinner shift van vrijdag 30 januari "7/30".

Deze 7 noemen we het Echte nummer, en staat voor het totale aantal gasten die een reservering hebben (OPGELET, dit betekend dus niet het aantal reserveringen!). Wanneer u op dit nummer klikt gaat u naar de planning pagina van die dag.

De 30 noemen we het Capaciteit nummer, en staat voor het maximale aantal gasten die een Restaurant kan ontvangen op die dag.

Capaciteiten Wijzigen

Om de Shift capaciteit te wijzigen:

-> verander het nummer rechts van de specifieke shift (in dit voorbeeld 30)

-> klik op "Bevestig Wijzigingen"

Om de Tijdslot capaciteit te wijzigen:

->klik op het pijltje naar beneden

-> verander het nummer rechts van specifiek tijdslot (in dit voorbeeld 10 of 0)

-> klik op "Bevestig Wijzigingen"

SPECIAAL GEVAL: wat als het Restaurant gesloten is omwille van een feestdag of vakantie?

-> ga naar de week waarin de feestdag of vakantie valt

-> verander alle shift capaciteit nummers die binnen de feestdag of vakantie vallen naar 0

-> klik op "Bevestig Wijzigingen"

-> ga naar de volgende week indien nodig en herhaal de vorige twee stappen

Personeel inplannen en voorspellingen voor leveranciers

U kunt de echte nummers gebruiken voor planning doeleinden. Wanneer de echte nummers hoog zijn kunt u bijvoorbeeld extra personeel inplannen, en wanneer de nummers laag zijn kunt u mensen vrij geven.

Verder kunt u met deze Weekplanning ook beter voorspellen wat u moet inkopen bij uw leveranciers. In dit voorbeeld zijn de echte cijfers de hele week uitzonderlijk laag, dus kan de Restaurant Manager wellicht beter wat minder bederfelijke producten inslaan..